• Головна
  • Незмінні традиції: як правильно заварювати чай матча?
Новини компаній
11:51, 25 жовтня

Незмінні традиції: як правильно заварювати чай матча?

Новини компаній

Японський напій матча набирає популярності, оскільки радує відмінним смаком та позитивним впливом на організм. При регулярному вживанні можна помітити, що втома пройшла, додалося енергії, а сон став кращим. Незважаючи на популярність продукту, не всі знають, як заварювати зелений чай матча, і що для цього потрібно?

Незмінні традиції: як правильно заварювати чай матча?, фото-1

Традиційне заварювання

Щоб розкрити смак напою та оцінити його особливості, потрібно мати спеціальні аксесуари:

  • Чаша для виготовлення заварки з кераміки або дерева;
  • Спеціальний вінчик для збивання з бамбука;
  • Тясяку – мірну бамбукову ложку;
  • Сито.

Спочатку потрібно нагріти воду з температурою від 60С до 80С. Після цього прогрівається чаша, в яку насипається порошок. Рекомендується просіяти його, тому що в іншому випадку з'являться грудочки. Після цього додається трохи води, і суміш збивається до однорідності. Як тільки з'явиться пінка, треба долити води. Співвідношення інгредієнтів залежить від методу заварювання. Для міцного напою потрібно 4 г порошку на 50 мл води, а для слабкого – 2 г на 70 мл.

Заварювання без бамбукового вінчика

Не обов'язково мати спеціальні аксесуари для заварювання напою, тому що можна користуватися звичайним посудом:

  • Чашка чи склянка;
  • Чайна ложка та вінчик.

Порядок дій та співвідношення компонентів не змінюються. Потрібно ретельно провести збиття і насолоджуватися напоєм. Як подавати чай? Матча – універсальний напій, який можна пити просто так або замість солодощів. Його можна використовувати як основу для приготування кавового напою. Це не тільки дуже смачно, а й корисно.

Правила вибору

У продажу пропонується кілька видів напою, кожен із яких має особливості:

  • Церемоніальний – славиться відмінною якістю та відноситься до найдорожчих сортів. Його особливість у процесі виробництва: відбирається листя першого врожаю. Саме такий напій заварюється на чайній церемонії і дозволяє оцінити неймовірний смак;
  • Вищого сорту – виробляється з старішого листя, і трохи відрізняється за смаком. При цьому в ньому міститься збільшена кількість катехінів;
  • Кулінарний – він підійде для приготування тіста чи солодощів. Як напій, його не вживають.

Матча – смачний напій, який позитивно впливає на здоров'я. Він має мінімальну кількість обмежень і дозволяє нормалізувати стан здоров'я. Залежно від побажань, ви можете вибрати відповідний сорт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зелений чай матча #teahouse
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...