Новини компаній
15:00, 27 серпня
Топ-7 найкорисніших ягід: які є найкориснішими і які переваги ягід в раціоні?
Новини компаній
Ми часто недооцінюємо користь ягід, а дарма, адже ягоди містять велику кількість поживних речовин і вважаються одними з найкорисніших продуктів в раціоні людини. А ще ягоди дуже смачні, і ви точно зможете знайти ті, які смакуватимуть вам найбільше — солодкі, кислі, великі, маленькі, різних кольорів. Тож розповідаємо, які ягоди є найкориснішими і які поживні речовини вони містять.
Чорниця
Ця ягода росте на схилах українських Карпат, на Поліссі, а також на Волині. Чорниця є надзвичайно корисною, оскільки вона містить дуже велику кількість вітаміну К. Крім цього, чорниця містить клітковину, вітамін С, вітамін К, марганець та антоціани, які можуть зменшувати ризик серцево-судинних захворювань. Сезон чорниці не надто тривалий в Україні, тож її можна заморозити. Заморожена чорниця так само буде містити всі вітаміни, мікро- та макроелементи, а також клітковину. Проте рівень вітаміну С в замороженій чорниці незначно зменшиться.
Малина
Червона, біла, осіння — одна лісова чи домашня, малина є корисною у будь-якому вигляді. Вважається одним із найкращих джерел клітковини серед ягід. Хоча малина здебільшого солодка, її калорійність дуже низька. Крім цього, малина містить вітамін С, вітамін К, антиоксиданти, марганець та інші поживні речовини.
Ожина
Ожина містить багато клітковини, а також велику кількість вітаміну С і антиоксидантів. Рівень антиоксидантів в ожині є одним з найвищих серед усіх ягід і фруктів. Також вважається, що при регулярному вживанні ожини в раціоні покращується стан імунної системи.
Полуниця
Лише одне горнятко полуниці в день потрібне для того, щоб ви отримали денну норму вітаміну С. Також полуниця містить фолієву кислоту, калій, магній, марганець, а також поліфеноли. Вважається, що регулярне вживання полуниці допоможе покращити стан шкіри, особливо якщо нормалізувати своє харчування та включити в свій раціон більше свіжих ягід, фруктів та овочів.
Шовковиця
Шовковиця, або як її ще називають — морва, теж вважається надзвичайно корисною ягодою. Зазвичай ми не сприймаємо шовковицю як таку ягоду, яку можна їсти на регулярній основі, але все ж шовковицю варто ввести в свій раціон, адже шовковиця багата залізом, вітаміном С, вітаміном К і, звісно ж, клітковиною. Вважається, що вживання ягід шовковиці на регулярній основі покращує стан травлення.
Смородина
Смородина містить велику кількість вітаміну С — фактично в два рази більше, ніж лимони та апельсини. Тож українська смородина є набагато кращою альтернативою, якщо ви хочете додати корисних речовин до свого раціону. Крім того, смородина містить вітамін А, вітамін Е та вітаміни групи В.
Аґрус
Аґрус також є дуже корисною ягодою, оскільки він містить дуже багато різних мінералів у великих кількостях, зокрема кальцій, калій, залізо, магній, цинк і навіть фосфор. Також аґрус містить вітамін А, вітамін С та вітаміни групи В, які необхідні для підтримки здоров'я нашого організму.
Ягоди є надзвичайно корисними. У цей список ми не включили вишні та черешні, адже вони є, відповідно до ботанічної класифікації, плодами-кістянками. Також кістянками є персики, сливи та абрикоси, які теж є надзвичайно корисними. Тож рекомендуємо включати в раціон різні види свіжих ягід, овочів і фруктів. А в час, коли не сезон свіжих ягід, можна включати в раціон заморожені ягоди. До слова, навіть у варенні з ягід зберігається частина вітамінів, мікро- та макроелементів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:04
20 листопада
07:05
20 листопада
20:09
18 листопада
13:11
18 листопада
live comments feed...