На Конотопщині відзначили День пасічника

19 серпня своє професійне свято відзначають представники найсолодшої професії – пасічники.
З метою вшанування представників найсолодшої професії відділом культури Конотопської районної державної адміністрації на власній сторінці у Facebook був організований челендж «Заряджай імунітет – споживай цілющий мед!», під час якого 37 пасічників Конотопщини поділилися світлинами своїх робочих буднів, а користувачі мережі віртуально змогли доторкнутися до таїнства народження цього цілющого та духмяного продукту.
Бджільництво в нашій країні є дуже поширеним заняттям. Зокрема, якщо підрахувати увесь мед світу, то кожна сьома його тонна буде з України. І це не дивно, адже сьогодні на пасіках нашої держави працює близько 5 мільйонів бджолиних сімей! І всі вони потребують ретельного догляду! Саме тому бджолярів із давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з клопіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво, а його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим.