Який же мужчина не любить пельменів? Принаймні, я таких поки що не зустрічав. Звичайно, найсмачніші - домашні. Та не завжди є час їх ліпити. І зізнаюся, коли дружина у від'їзді, я (хоч і непогано готую) частіше йду шляхом найменшого опору: відриваюся на пельменях! Ні, я давно не купую магазинних, що у фірмовій упаковці. Проте деколи закупуовую так звані "домашні", тобто пельмені made in Konontop ))
В нашому місті не так багато виробників мають продукцію власного виробництва. Тож порівняти їх якість не так вже й складно. Тож я відправився на контрольну закупку.
Першими придбав пельмені, вироблені в кулінарії "Ням-Ням" (вартість - 81 грн.).
Ось як вони виглядають в замороженому вигляді:
А ось так у готовому вигляді:
Туге, еластичне та смачне тісто, достатня кількість соковитого м'яса.
Друга моя спроба - пельмені, зроблені в "Стожарах". Їх вартість, на мій подив, складає всього 45 грн. І зовні виглядають, як бачите нижче, вельми привабливо:
Зварені пельмені не розлазилися, тісто досить еластичне і не жорстке. Проте м'ясо було не таке смачне, як у тих, що протестував раніше, а пріснувате на смак і якесь рихле.
Та більш за все мене засмутила велика кількість жиру, яка витікала з пельменів. Жир за лічені хвилини щільною масою застигав на тарілці. На фото я тримаю тарілку у вертикальному положенні. Як бачите, жир застиг і не стікає.
Третіми протестував пельмені із "Файної господині" (60 грн. за кіло):
М'ясисті, з ніжним смаком. Проте тісто досить швидко розварюється, і це розчарувало.
Ось їх фото у готовому вигляді:
Навіть на фото видно, що тісто занадто м'яке.
Останніми протестував пельмені, що виробляє ПП Балабан (кафе "Бистро" на Воронцова).
Вартість 1 кілограма - 48 гривень.
Ось їх вигляд в заморозці:
Проте в готовому вигляді ці пельмені мене не вразили. Тісто середньої еластичності, легко переварити. Фарш звичайний, соковитістю та ніжністю не відрізняється.
Висновки:
Найдорожчими виявилися пельмені "Ням-Ням", вартістю 81 гривня за кілограм.
Проте і смаковими якостями вони порадували. Не розвалюються, соковита м'ясна начинка.
"Стожари". Що не сподобалося - після споживання на тарілці залишається жир, який швидко застигає. Це говорить про те, що у фарш кладуть багато жиру (сала), або ж м'ясо переморожене.
Пельмені з "Файної господині" - середні у ціновій політиці. М'ясо непогане. Проте мені не сподобалося тісто, воно надто швидко розлазиться. Певне, виробник економить на яйцях.
І, нарешті, ПП Балабан. В принципі, особливих претензій ні до м'яса, ні до тіста в мене не було. Проте і смакові якості цих пельменів посередні.
Що стосується мене, то мій вибір - пельмені з кулінаріїї "Ням-Ням". Вони виявилися найсмачнішими. Щоправда, ціна "кусається". Тож часто купувати їх теж не буду. Краще наліпимо їх разом всією родиною вдома! Зимові вечори довгі, тож буде, чим їх скоротати.
З попередніми ревізіями можна ознайомитись тут. Приєднуйтесь до спільноти "Конотопського Ревізора" ВКонтакті та на Фейсбуці!